Салати люблять дорослі та діти. Та й готуються вони швидко та просто.
Ідеєю салату в келиху — з виноградом та курячим філе — з «ФАКТАМИ» поділилася кулінар із Кривого Рогу Елла Іванова.
— Мені подобається відкривати для себе нові уподобання, — каже Елла Іванова. — Виноград, куряче філе, фета, цибуля і рукола — на мою думку, дуже вдале поєднання.
Салат з курячим філе та виноградом
Інгредієнти:
- 200 г винограду (без кісточок);
- 200 г курячого філе;
- 1 цибулина;
- 50 г фети;
- рукола (за смаком).
Для заправки:
- 2 столові ложки олії;
- половина чайної ложки солі;
- 1 чайна ложка цукру;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- 1 чайна ложка гірчиці чи каперси.
Приготування:
Куряче філе відварюємо у підсоленій воді. Зелень промиваємо та просушуємо.
Маринуємо цибулю, нарізаємо тонкими півкільцями. Додаємо сіль, цукор, лимонний сік, оцет. Даємо постояти 5 хвилин.
Для заправки з'єднуємо усі інгредієнти. Додаємо куряче філе, руколу, виноград, цибулю та сир. Все акуратно перемішуємо. Розкладаємо по келихах. Смачного!
— Чи можна замінити руколу іншою зеленню?
— Звичайно! Це справа смаку.
— Що б ви побажали читачам «ФАКТІВ»?
— Найголовніше — терпіння та мудрість. І ніколи не падати духом!
Раніше Елла Іванова розповіла «ФАКТАМ», як приготувати картоплю, фаршировану оселедцем із цибулею.