Блогер з Лондона Елоіз Хед, зірка Instagram і господиня аккаунта Fit Waffle Kitchen і однойменного YouTube-каналу, поділилася рецептом шоколадного пирога, який підкорив серця британців. На нього звернув увагу видання Metro. Пиріг готується без борошна — всього з чотирьох інгредієнтів. На заміс тесту буде потрібно витратити менше десяти хвилин часу.
«Я ніколи ще не готувала такого насиченого шоколадного торта», — зізналася Хед.
Спочатку потрібно розтопити в мікрохвильовці 225 грамів нарізаного шматочками вершкового масла і 500 грамів розламаного на частини чорного шоколаду. Дати суміші охолонути.
В іншому посуді енергійно збити сім яєць з 100 грамами цукрового піску — до тих пір, поки маса не збільшиться в об'ємі приблизно втричі.
У остигнула шоколадно-масляну суміш додати в три прийоми яєчно-цукрову, добре перемішуючи.
Потім Елоіз обернула форму для пирога зовні фольгою і поставила її на глибоке деко, який потім наполовину залила окропом — так що пиріг одночасно випікається і вариться на водяній бані.
Вилила тісто в форму і встановила в духовці температуру в 150 градусів. Пиріг випікається приблизно 30−35 хвилин. Про готовність свідчать затверділі краї пирога.
Після цього пиріг потрібно залишити на всю ніч в холодильнику. Можна присипати цукровою пудрою і подавати з морозивом, малиною.
Елоїз стверджує, що «омлетного» присмаку у пирога немає.
У коментарях відзначили, що це просто знахідка для тих, хто змушений сидіти на безглютенової дієті.
«Він виглядає так апетитно, що я прямо хочу застрибнути в свій планшет», — написала одна з користувачок.
фото Fitwafflekitchen