Здоров'я та медицина

Ріпчаста цибуля підвищує щільність кісткової тканини

6:48 — 22 березня 2021 eye 1600

Давно відомо, що цибуля є ефективним методом боротьби з будь-якими простудними вірусами і зміцнює імунітет. Але в ході дослідження по остеопорозу турецькі медики визначили, що у того, хто щодня з'їдає невелику цибулину, протягом місяця щільність кісткової тканини підвищується на п'ять відсотків, про що пише видання Milliyet.

Читайте також: Овочі та фрукти зеленого кольору зміцнюють імунітет: які з них найкорисніші

Овоч багатий вітамінами та поживними речовинами, які благотворно впливають на наше здоров'я. Він знижує рівень холестерину, що зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Крім того, ріпчаста цибуля підтримує корисну мікрофлору в кишечнику. А це позитивно позначається на процесі травлення.

Завдяки вмісту 25 різних антиоксидантів ріпчаста цибуля запобігає пошкодженню клітин організму, тим самим допомагає боротися з віковими змінами.

Антимікробні властивості цибулі сприяють зміцненню зубів і забезпечують гігієну ротової порожнини. Цибуля містить кверцетин — речовина, яка корисна для очей і гальмує розвиток катаракти. За рахунок високого вмісту вітамінів A, C і E ріпчаста цибуля допоможе поліпшити стан шкіри.

Тим часом фахівці з'ясували, що чимало продуктів, які символізують здорове харчування, насправді загрожують довголіттю людини.

Фото: pixabay