Після ситних свят хочеться чогось легшого. Для тих, хто не уявляє своє життя без десерту, прекрасна ідея — яблучне печиво без додавання цукру, яєць, білого борошна та молочних продуктів. Його рецептом з «ФАКТАМИ» поділилася кулінар з Кривого Рогу Елла Іванова.
— Це печиво смачне і ароматне, — каже Елла Іванова. — Хто любить кулінарні експерименти, ласкаво просимо зі мною на кухню.
Ароматне яблучне печиво до чаю
Складові:
- 120 г яблук;
- 40 г манної крупи;
- 40 г сушеної журавлини;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- 75 г рисової муки;
- 5 г розпушувача;
- 25 г рослинного масла.
Приготування:
Яблуко (можна його не чистити) натираємо на крупній тертушці. Додаємо лимонний сік і добре перемішуємо. Додаємо журавлину (попередньо залити її на хвилину окропом і просушити) і манну крупу. Залишаємо в холодильнику на 1 годину.
З'єднуємо яблучну масу, борошно, олію, розпушувач. Формуємо печиво. Можна просто розкачати пласт, а після випічки нарізати на порції. Я використовувала силіконову формочку. Випікаємо при температурі 170 градусів 25−35 хвилин. І смачного!
— Чи можна замінити журавлину родзинками?
— Підійдуть будь-які сухофрукти. Можна додати фініки, родзинки, курагу.
— Відомо, що яблука чудово поєднуються з корицею. Чи можна її додати в цей пиріг?
— Звісно! Натуральна кориця в даному рецепті цілком доречна.
Фото з альбому Елли Іванової