Варення можна варити не тільки влітку, а й цілий рік. Не обов'язково в великих обсягах. Можна з розрахунком на кілька чаювань. Дуже важливо красиво його подати. Тоді чаювання буде незабутнім.
Рецептом гарбузово-апельсинового варення з «ФАКТАМИ» поділилася кулінар з Кривого Рогу Елла Іванова.
— Це варення бурштинового кольору має неповторний смак, — каже Елла Іванова. — Ось його рецепт.
Гарбузово-апельсинове варення
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза;
- сік половини лимона;
- сік апельсина;
- 250 г цукру.
приготування:
Гарбуз добре промиваємо, чистимо і відварюємо до м'якості.
Подрібнюємо за допомогою блендера.
Додаємо цукор, варимо ще хвилин 10−15, в кінці доповнивши соком апельсина і лимона.
Можна додати і улюблені прянощі: корицю, гвоздику, кардамон, цедру…
Варення готово! Смачного!
— Подавати варення краще охолодженим?
— Так, це прекрасний варіант.
— Що б ви побажали читачам «ФАКТІВ»?
— Нехай все у вас буде добре!
Читайте також: Гарбузово-грейпфрутовий смузі: корисно і смачно
Фото з альбому Елли Іванової