Відомий кулінарний експерт, ведучий програми «Ранок з Україною» (канал «Україна») Григорій Герман каже, що піст — прекрасна нагода освоїти традиційну грузинську випічку. У своїй авторській рубриці кулінар поділився улюбленим рецептом лобіані.
— Це пишні закриті пироги, — розповів Григорій. — Вони мають неймовірний смак, до того ж дуже легкі і прості в приготуванні. Пироги готуються на олії, тому прекрасно підходять як пісне блюдо.
Інгредієнти:
Вода — 300 мілілітрів
Цукор — 1 чайна ложка
Дріжджі свіжі — 10 грамів
Сіль — 1 чайна ложка
Борошно — 550 грамів
Квасоля консервована — 350 грамів
Олія — 4 столових ложки
Чебрець мелений — 1 чайна ложка
Кінза, сіль і перець — за смаком
Приготування:
Теплу воду вилити в миску, додати дріжджі, цукор і кілька ложок олії. Добре перемішати і потроху додавати борошно, замішуючи тісто до того стану, щоб воно відлипало від рук. Готове тісто відставити на 15−20 хвилин.
Для начинки подрібнити кінзу і змішати її з квасолею. Додати олію, перець, чебрець, сіль і перебити за допомогою блендера.
Тісто сформувати в невелику ковбаску і розділити на три частини. Розкачати тонким млинцем, всередину якого викласти начинку. Обережно загорнути корж і ще раз розкачати. Зробити хрестоподібний надріз посередині. Викласти лобіані на деко. Запікати при максимальній температурі протягом семи хвилин.