Книга рецептів

«Легко і просто»: Григорій Герман дав рецепт улюбленої пісної страви

19:45 — 30 березня 2021 eye 999

Відомий кулінарний експерт, ведучий програми «Ранок з Україною» (канал «Україна») Григорій Герман каже, що піст — прекрасна нагода освоїти традиційну грузинську випічку. У своїй авторській рубриці кулінар поділився улюбленим рецептом лобіані.

— Це пишні закриті пироги, — розповів Григорій. — Вони мають неймовірний смак, до того ж дуже легкі і прості в приготуванні. Пироги готуються на олії, тому прекрасно підходять як пісне блюдо.

Інгредієнти:

Вода — 300 мілілітрів

Цукор — 1 чайна ложка

Дріжджі свіжі — 10 грамів

Сіль — 1 чайна ложка

Борошно — 550 грамів

Квасоля консервована — 350 грамів

Олія — 4 столових ложки

Чебрець мелений — 1 чайна ложка

Кінза, сіль і перець — за смаком

Приготування:

Теплу воду вилити в миску, додати дріжджі, цукор і кілька ложок олії. Добре перемішати і потроху додавати борошно, замішуючи тісто до того стану, щоб воно відлипало від рук. Готове тісто відставити на 15−20 хвилин.

Для начинки подрібнити кінзу і змішати її з квасолею. Додати олію, перець, чебрець, сіль і перебити за допомогою блендера.

Тісто сформувати в невелику ковбаску і розділити на три частини. Розкачати тонким млинцем, всередину якого викласти начинку. Обережно загорнути корж і ще раз розкачати. Зробити хрестоподібний надріз посередині. Викласти лобіані на деко. Запікати при максимальній температурі протягом семи хвилин.

Раніше відомий телеведучий і кулінарний експерт Олексій Суханов поділився з «ФАКТАМИ» бабусиним рецептом пиріжків з м'ясом .