Людям, які страждають на захворювання серцево-судинної системи, лікарі рекомендують регулярно вживати рибу жирних сортів. Найважливішим інгредієнтом риби є жирні кислоти омега-3. Доведено, що вони знижують ризик серйозних серцево-судинних відхилень, включаючи серцеві напади та інсульти. Це підтвердило нове масштабне дослідження, повідомляє видання Medical Express. Вчені з Університету Макмастера (Канада) проаналізували дані майже 192 тисяч добровольців більш ніж з 60 країн, причому приблизно у 52 тисяч були серцево-судинні захворювання. Фахівці прийшли до такого висновку: вживання два рази на тиждень риби, багатої омега-3, знижує ризик розвитку судинних катастроф приблизно на 16 відсотків. Це, зокрема, стосується людей з групи високого ризику — тих, хто вже переніс інсульт, інфаркт або має захворювання серця. Іншим рибу жирних сортів корисно їсти для профілактики, навіть якщо серце їх не турбує.
Тим часом вчені з'ясували, що буряк, оселедець і банани допомагають уникнути інфаркту .
Фото pixabay