Великдень — улюблене свято дорослих і дітей. І воно вже не за горами. Це свято дарує стільки позитивних емоцій! Всім відомо, наскільки смачна та гарна великодня випічка. А яка ароматна! Не випадково французькі квітникарі створили сорт троянди з запахом паски. До слова, чудова ідея — спекти і пасхальне печиво. Воно прекрасно доповнить святковий стіл.
Рецептом пасхального печива з «ФАКТАМИ» поділилася відома американська кондитерка Олена Так, яка створює справжні солодкі шедеври .
— До прийдешнього Великодня я створила нову колекцію печива, — розповідає Олена Так. — Лондонський художник Євгенія Іманськи намалювала малюнки — світлі, сонячно-весняні. Їх я перенесла на печиво, покрите білим шоколадом. А фудфотограф Наташа Брін відобразила всю цю красу на фото. Відкрите вікно немов символізує добру звістку, гілочки верби — весну, паска на столі — саме свято…
— Який смак має печиво?
— Це пісочне ванільне печиво. Воно в міру солодке, розсипчасте, але при цьому чудово тримає форму. У сухому місці може зберігатися до місяця.
— Поділитеся рецептом?
— Із задоволенням!
Великоднє пісочне печиво
Для приготування знадобиться 220 г борошна, 150 г холодного вершкового масла, 1 жовток, 50 г цукру і дрібка солі. Борошно, сіль просіяти, додати вершкове масло, протерти до крихти. Жовтки трохи збити і додати до теста. Вимісити до гладкої маси. Покласти на 30 хвилин у холод.
Нетонко розкачати тісто, вирізати печиво бажаної форми і випікати при температурі 180 градусів 10−15 хвилин.
І приємного апетиту!
— Як можна урізноманітнити смак такого печива?
— За бажанням можна також додати ваніль або лимонну цедру. Кількість цукру також можна регулювати на ваш розсуд. Менше цукру — менше калорій.
— Як декорувати печиво в домашніх умовах?
— Найпростіше прикрасити глазур'ю. Готується вона так. 3 склянки просіяної цукрової пудри і два білки збити ручним міксером до однорідної маси. Можна додати кілька крапель лимонного соку. Бажаний відтінок глазурі можна створити за допомогою харчових барвників.
— Що б ви побажали читачам «ФАКТІВ» перед святом?
— Бажаю, щоб ваша душа була світлою, дух — міцним, серце — відкритим, а ваш будинок — теплим і затишним. Нехай на вашому обличчі завжди сяє усмішка, яка осяє все навколо. Нехай ваше серце переповнює радість!
Читайте також: Кондитер Олена Зіберт: «Моє «золото» на всесвітньому конкурсі Cake International — це кондитерський «Оскар»
Фото з альбому Олени Так