Книга рецептів

«Хвіст павича»: дружина Макаревича поділилася рецептом запечених баклажанів «під чарочку»

5:10 — 20 квітня 2021 eye 951

Дружина музиканта Андрія Макаревича, Ейнат Кляйн, яка раніше розповіла про «корисний майонез», поділилася рецептом запечених баклажанів — страву зібралися називати чи то «хвіст павича», чи то «восьминіг».

Деякими секретами арабської кухні, а також рецептом приготування баклажанів Ейнат поділилася у передачі свого чоловіка «Смак».

Послідовність приготування наступна:

Баклажани розрізати навпіл уздовж, нарізати скибочками від 0,5 до 1 см, залишивши фіксованими біля основи;
Посолити, залишити настоюватися на 30 хвилин;
Фарш змішати з зеленню, цибулею, оливковою олією, спеціями і додати перчик чилі;
Зробити з фаршу круглі кульки, загорнути їх у баклажан;
Взяти глибоку форму для випічки і викласти кульки, простір, який залишився, заповнити скибочками свіжих помідорів;
Баклажани з фаршем змастити оливковою олією;
Готувати на розпеченому до 250 градусів грилі протягом 15 хвилин;
Дістати деко, залити блюдо соусом і поставити назад (температура 200 градусів, режим змінюється з гриля на звичайний обігрів зверху і знизу) до готовності.

Для соусу: консервовані томати у власному соку, часник, зелень і скибочки свіжих помідорів.

«Виходить шикарний хвіст павича, а може кальмар, а може — восьминіг. Як же не випити чарочку під таке смачне блюдо!» — спокушають автори передачі.

Раніше Андрій Макаревич поділився секретами приготування справжнього узбецького плову. Страву готують на сильному вогні, а у якості жирової основи використовують виключно курдючний жир.

Ілюстративне зображення з Pixabay.