Час шашликів завжди довгоочікуваний. Але приготувати смачний та соковитий шашлик не так просто, як здається. Про те, як це зробити, «ФАКТАМ» розповів грузинський кухар Автанділ Гатенадзе, який пригощав своїми стравами Вахтанга Кікабідзе, Ніно Катамадзе та інших відомих людей.
— Найголовніше — вибрати якісне свіже м'ясо, наприклад, свинячий ошийок, — каже Автанділ Гатенадзе. — Воно має бути помірно жирним. Для маринаду на кілограм м'яса знадобиться 100 г свіжої ріпчастої цибулі. Нарізаємо її дрібно, а м'ясо — на розсуд. Додаємо сіль і чорний мелений перець, паприку, лавровий лист, трошки олії (для соковитості). Все це добре перемішуємо і маринуємо протягом години в холодильнику. Якщо м'ясо відмінної якості, цього часу буде достатньо.
— Багато хто маринує шашлик у майонезі, вини, різних соусах. У чому перевага вашого маринаду?
— Цей маринад максимально зберігає смак м'яса.
— Що б ви побажали читачам «ФАКТІВ»?
— Міцного здоров'я та успіху! І щоб скоріше закінчилася пандемія і всі ми якнайшвидше повернулися до нормального життя.
Читайте також: У Макаревича розкрили рецепт «божественної» печені.
Фото в заголовку Pixabay