Краффін — гібрид круасана і маффіна. Сьогодні ці ласощі популярні у всьому світі. Приготувати краффін можна і до Великодня.
Про те, як це зробити, «ФАКТАМ» розповіла кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова, яка раніше поділилася швидким рецептом смачної паски на жовтках.
— Ми продовжуємо пробувати нові рецепти, — каже Елла Іванова. — Сьогодні готуємо краффін. Це просто і смачно.
Краффін
Інгредієнти для опари:
- 100 грамів молока
- 1 чайна ложка цукру
- 1 столова ложка борошна
- 6 г пресованих дріжджів
Інгредієнти для тіста:
- 50 г вершкового масла
- 50 г цукру
- 2 жовтки
- 250 г борошна
- дрібка солі
- 5 г ванільного цукру
Інгредієнти для начинки:
- 30 г вершкового масла
- 50 г родзинок
- сік і цедра апельсина
- мигдальні пелюстки
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. З'єднуємо молоко, цукор, дріжджі, борошно. Перемішуємо. Накриваємо і залишаємо в теплому місці, на 40 хвилин. У родзинки додаємо цедру і сік апельсина.
Збиваємо жовтки з цукром і ванільним цукром. Додаємо масло і продовжуємо збивати.
Додаємо опару, борошно, сіль і замішуємо тісто. Даємо тісту добре підійти.
Розкачуємо тонко, змащуємо вершковим маслом. Викладаємо родзинки і мигдалеві пелюстки. Звертаємо рулет. Розрізаємо, не доходячи до краю. Формуємо краффін. Викладаємо у форму.
Даємо постояти до збільшення об'єму у 2 рази. Випікаємо при 180 градусах 10 хвилин, далі при 160 градусах — 30−35 хвилин. Смачного!
Читайте також: Апельсинова паска зі свіжою журавлиною: новий смак святкових ласощів
Фото з альбому Елли Іванової