Рецептів пасок багато, але потрібно вибрати один. Питання у тому, який. Хочеться, щоб святкова паска вийшла смачною, і щоб пекти її було нескладно.
Рецептом паски з віденського тіста поділилася кулінарка Елла Іванова.
— Сьогодні ми з вами приготуємо віденське тісто, — каже Елла Іванова. — Паски виходять дуже ароматні та смачні.
— Поділитеся рецептом?
— Із задоволенням!
Паска з віденського тіста
Для опари
- 4 яйця
- 200 г цукру
- 300 г молока
- 35 г пресованих дріжджів
- 200 г масла
Для тіста
- 1 кг борошна
- 0.5 чайної ложки солі
- 10 г ванільного цукру
- 100 г цукатів
- цедра лимона і апельсина
- сік 1 апельсина
У миску додаємо яйця і цукор. Збиваємо до збільшення маси. Додаємо тепле молоко і дріжджі. Потім розтоплене масло. Перемішуємо, залишаємо при кімнатній температурі на 8−10 годин.Просіваємо 1 кілограм борошна, сіль, ванільний цукор. Добре вимішуємо тісто, доки воно не перестане липнути до рук. Цукати або родзинки заливаємо апельсиновим соком. Додаємо цедру і залишаємо на ніч. Додаємо в тісто та залишаємо його на 30−40 хвилин.
Розкладаємо по формах. Залишаємо в теплому місці на 1,5−2 години. Випікаємо при температурі 170−180 градусів до готовності. Час випікання залежить від розміру форми.
Смачного!
Читайте також: Смачна паска на жовтках: швидкий рецепт
Читайте також: Апельсинова паска зі свіжої журавлиною: новий смак святкових ласощів
Читайте також: Модна паска — краффін: простий рецепт
Фото з альбому Елли Іванової