Книга рецептів

Ароматна та смачна: як приготувати паску з віденського тіста

12:21 — 25 квітня 2021 eye 926

Рецептів пасок багато, але потрібно вибрати один. Питання у тому, який. Хочеться, щоб святкова паска вийшла смачною, і щоб пекти її було нескладно.

Рецептом паски з віденського тіста поділилася кулінарка Елла Іванова.

— Сьогодні ми з вами приготуємо віденське тісто, — каже Елла Іванова. — Паски виходять дуже ароматні та смачні.

— Поділитеся рецептом?

— Із задоволенням!

Паска з віденського тіста

Для опари

Для тіста


У миску додаємо яйця і цукор. Збиваємо до збільшення маси. Додаємо тепле молоко і дріжджі. Потім розтоплене масло. Перемішуємо, залишаємо при кімнатній температурі на 8−10 годин.

Просіваємо 1 кілограм борошна, сіль, ванільний цукор. Добре вимішуємо тісто, доки воно не перестане липнути до рук. Цукати або родзинки заливаємо апельсиновим соком. Додаємо цедру і залишаємо на ніч. Додаємо в тісто та залишаємо його на 30−40 хвилин.

Розкладаємо по формах. Залишаємо в теплому місці на 1,5−2 години. Випікаємо при температурі 170−180 градусів до готовності. Час випікання залежить від розміру форми.

Смачного!

Раніше українська актриса і телеведуча Ольга Сумська поділилася рецептом паски без дріжджів, який вона назвала чудовим.

Читайте також: Смачна паска на жовтках: швидкий рецепт

Читайте також: Апельсинова паска зі свіжої журавлиною: новий смак святкових ласощів

Читайте також: Модна паска — краффін: простий рецепт

Фото з альбому Елли Іванової