Такого розмаїття пасхальної випічки, схоже, ще не було ніколи. Звісно, це добре, коли є вибір! Рецептом апельсинового краффіна з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.
— Цей краффін м'який, соковитий, зі смаком апельсина, — каже Елла Іванова. — І я з задоволенням поділюся його рецептом.
Апельсиновий краффін
250−260 г борошна
10−15 г пресованих дріжджів
100 г молока
2 жовтки
50 г цукру
20 г вершкового масла
5 г ванільного цукру
Дрібка солі
Цедра половини апельсина
80 г родзинок
Сік апельсина
Мигдальні пелюстки
Для змазування
50 г вершкового масла
Родзинки промиваємо та заливаємо апельсиновим соком.
До теплого молока додаємо дріжджі, трохи цукру та борошна із загальної кількості. Нехай постоїть, доки не з`явиться «шапочка».
Жовтки збиваємо з цукром до збільшення об'єму. Додаємо ванільного цукру, солі, цедри.
Додаємо дріжджі та борошно, поступово вводимо м'яке масло.
Вимішуємо дуже добре хвилин 10. Залишаємо до збільшення об`єму в два рази.
Розкачуємо тісто у вигляді прямокутника. Тоненько. Змащуємо м'яким вершковим маслом. Додаємо родзинки та мигдальні пелюстки.
Згортаємо, починаючи з вузького боку. Накриваємо плівкою, нехай постоїть хвилин 10.
Розрізаємо, не доходячи до краю, скручуємо.
Форму беремо трохи більшого розміру. Викладаємо краффін, накриваємо і ставимо в тепле місце. Тепер не поспішаємо. У тісті багато родзинок, піднімається повільно. Має збільшитися в 3 рази.
Випікаємо при температурі 180 градусів 30−40 хвилин.
Читайте також: Смачна паска на жовтках: швидкий рецепт
Читайте також: Апельсинова паска зі свіжою журавлиною: новий смак святкових ласощів
Читайте також: Модна паска — краффін: простий рецепт
Читайте також: «Є очевидні паралелі між нотною грамотою та рецептами пасок»
Фото з альбому Елли Іванової