Книга рецептів

Апельсиновий краффін: апетитно та смачно

7:40 — 28 квітня 2021 eye 1025

Такого розмаїття пасхальної випічки, схоже, ще не було ніколи. Звісно, це добре, коли є вибір! Рецептом апельсинового краффіна з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.

— Цей краффін м'який, соковитий, зі смаком апельсина, — каже Елла Іванова. — І я з задоволенням поділюся його рецептом.

Апельсиновий краффін

250−260 г борошна

10−15 г пресованих дріжджів

100 г молока

2 жовтки

50 г цукру

20 г вершкового масла

5 г ванільного цукру

Дрібка солі

Цедра половини апельсина

80 г родзинок

Сік апельсина

Мигдальні пелюстки

Для змазування

50 г вершкового масла

Родзинки промиваємо та заливаємо апельсиновим соком.

До теплого молока додаємо дріжджі, трохи цукру та борошна із загальної кількості. Нехай постоїть, доки не з`явиться «шапочка».

Жовтки збиваємо з цукром до збільшення об'єму. Додаємо ванільного цукру, солі, цедри.

Додаємо дріжджі та борошно, поступово вводимо м'яке масло.

Вимішуємо дуже добре хвилин 10. Залишаємо до збільшення об`єму в два рази.

Розкачуємо тісто у вигляді прямокутника. Тоненько. Змащуємо м'яким вершковим маслом. Додаємо родзинки та мигдальні пелюстки.

Згортаємо, починаючи з вузького боку. Накриваємо плівкою, нехай постоїть хвилин 10.

Розрізаємо, не доходячи до краю, скручуємо.

Форму беремо трохи більшого розміру. Викладаємо краффін, накриваємо і ставимо в тепле місце. Тепер не поспішаємо. У тісті багато родзинок, піднімається повільно. Має збільшитися в 3 рази.

Випікаємо при температурі 180 градусів 30−40 хвилин.

Читайте також: Смачна паска на жовтках: швидкий рецепт

Читайте також: Апельсинова паска зі свіжою журавлиною: новий смак святкових ласощів

Читайте також: Модна паска — краффін: простий рецепт

Читайте також: «Є очевидні паралелі між нотною грамотою та рецептами пасок»

Фото з альбому Елли Іванової