Пісні на музику Ігоря Поклада люблять в Україні та за її межами. Це і «Кохана», і «Скрипка грає», і «Ой, летіли дикі гуси»… Співавтори Ігоря Поклада — відомі поети Борис Олійник, Михайло Ткач, Юрій Рибчинський, Олександр Вратарьов, а серед виконавців його чудових пісень Василь Зінкевич, Софія Ротару, Ніна Матвієнко, Тіна Кароль та інші зірки вітчизняної естради. Багатьом з відомих людей пощастило спробувати його знаменитий шашлик на дачі у Ворзелі. Секретом маринаду напередодні сезону шашликів відомий композитор та його дружина Світлана поділилися з «ФАКТАМИ».
— На кілограм свинини знадобиться шість цибулин, — радить Світлана Поклад. — Три цибулини перебейте на блендері в кашку, інші поріжте кільцями. У кашку додайте сіль, перець та інші улюблені спеції, потім помістіть туди м'ясо. Викладіть шарами свинину, цибулю та лимон, нарізаний кільцями. Все це залийте сухим або напівсухим білим вином, залиште години на 3−4. А потім нанизуйте м'ясо на шампур та смажте.
— Які лайфхаки порадите?
— Дуже смачним і соковитим шашлик виходить з грудинки. Важливо, щоб м'ясо просмажилося рівномірно. Нікуди не годиться, якщо воно зверху підгоріло, а всередині залишилося сирим. Так що уникайте великого жару! До речі, нам дуже подобається томлений шашлик. Це справжня смакота!
Читайте также: М'який та соковитий шашлик: простий маринад
Раніше секретом приготування шашлику поділився грузинський кухар Автанділ Гатенадзе.
Фото Сергія Тушинського, «ФАКТИ»