У традиційному великодньому кошику одне з головних місць займає ароматна буженина. Ведучий програми «Ранок з Україною» (канал «Україна») Григорій Герман розповів, як приготувати популярну страву за його улюбленим рецептом. До складу входять продукти, які є на кухні кожної господині, але м'ясо вражає соковитістю!
Ідеальна буженина
Інгредієнти:
- Ошийок свинячий — 1 кілограм
- Аджика домашня — 200 грамів
- Лавровий лист — 3 штуки
- Часник — 5 зубчиків
- Морква — 2 штуки
- Розмарин — 3 гілочки
- Перець горошком — 1 столова ложка
- Сіль — 25 грамів
Приготування:
Поставити сотейник з невеликою кількістю води на вогонь, довести до кипіння. Додати лавровий лист, розмарин, перець горошком і столову ложку солі. Коли спеції віддадуть свої аромати, зняти з вогню сотейник і перелити розсіл у велику миску. Додати склянку охолодженої води. Занурити м'ясо у теплий розчин і залишити маринуватися протягом 24 годин.
Наступного дня можна запікати буженину. Для цього слід порізати невеликими шматочками часник і моркву. У м'ясі зробити надрізи, нашпигувати овочами. Щедро змастити м'ясо аджикою. Запікати у духовці при температурі 170 градусів 1,5 години.
Читайте також: М'який та соковитий шашлик: простий маринад