Відома кондитер і переможниця шоу «МастерШеф» Ліза Глинська пропонує в сезон фруктів і ягід приготувати знаменитий французький пиріг клафуті. В рецепті Глінської клафуті готується за класикою — з черешнею, але можна використовувати вишню, полуницю, чорницю, манго, абрикос, персик.
Клафуті з черешнею
- 4 яйця;
- 80 г цукру;
- 100 г борошна;
- 300 мл вершків 10%-ної жирності або молока;
- 500 г черешні
- прянощі (ваніль, для абрикосів, персиків і манго — кориця, мускатний горіх, бад'ян, кардамон).
Яйця змішати з цукром і прянощами, додати борошно і перемішати, влити вершки. Форму змастити маслом, вистелити пергаментом, укласти фрукти і ягоди, залити солодкою масою. Випікати при 180⁰ 30−45 хвилин. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше Ліза Глинська розповіла свій фірмовий рецепт качки в пиві.