Багато хто любить бургери. Булочки для них сьогодні можна купити у будь-якому супермаркеті. Але домашня випічка є домашня. Рецептом булочки для бургера з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка Тетяна Литвинова.
— Домашня випічка смачна й ароматна, — каже Тетяна Литвинова. — Поділюся рецептом булочок для бургерів.
Булочки для бургерів
Борошно — 500 г
Яйця — 1 шт.
Вода тепла — 250 г
Цукор — 3 ст. л.
Дріжджі — 7 г
Масло вершкове — 40 г
Сіль — 1 ч. л.
Кунжут — 20 г
Заливаємо дріжджі теплою водою, додаємо одну столову ложку цукру та дві-три столові ложки просіяного борошна. Перемішуємо до консистенції рідкої сметани. Посуд накриваємо плівкою або кришкою.
Коли опара підійде, збиваємо яйце та змішуємо його з тістом. Додаємо цукор, борошно, що залишилося, — і змішуємо. Наприкінці додаємо вершкове масло та сіль. Вимішуємо тісто протягом 15 хвилин.
Накриваємо посуд з тістом плівкою, змащеною олією. Близько години чекаємо, поки тісто підійде.
Потім місимо руками, щоб прибрати великі бульбашки. Робимо ковбаску з тіста і поділяємо на 8 однакових частин. Формуємо руками з кожної частини тіста однакові круглі булочки.
Кожну булочку скроплюємо водою, прибираємо краплі, верхню частину потрібно обваляти у кунжуті. Викладаємо на деко на відстані 15−20 см одна від одної в шаховому порядку.
Ставимо булочки в розігріту до 50 градусів духовку на 30−40 хвилин.
Дістаємо булочки й нагріваємо пічку до 170 градусів. Після того як вона розігріється, ставимо булочки випікатися на 20 хвилин.
Дістаємо булочки та обприскуємо водою за допомогою пензлика. Накриваємо рушником до повного охолодження.
Раніше кулінарка Елла Іванова поділилася з «ФАКТАМИ» рецептом картопляно-грибного супу-пюре.
Читайте також: Паштет з сочевиці: гурманам на замітку
Фото з альбому Тетяни Литвинової