Книга рецептів

Легкий рецепт картопляної запіканки зі скумбрією

14:38 — 19 травня 2021 eye 807

Відомий кулінар і ведучий програми «Ранок з Україною» (канал «Україна») Григорій Герман знається не тільки на вишуканих оригінальних рецептах, а й на експрес-стравах. Григорій розповів «ФАКТАМ», як приготувати смачну запіканку з картоплею, скумбрією та цибулею у вершках, провівши на кухні лише 15 хвилин.

— Це ідеальний варіант для вечері, — сказав Герман. — Просто, смачно та, головне, не потребує багато часу. Вся наша родина обожнює цю страву.

Картопляна запіканка зі скумбрією

Інгредієнти

Картопля — 500 г

Цибуля порей — 2 шт.

Яйця — 4 шт.

Скумбрія копчена — 1 шт.

Хрін білий — 2 ч. ложки

Вершки — 100 мл

Гірчиця — 1 ст. ложка

Мускатний горіх, перець мелений та сіль

Приготування

Картоплю почистити та нарізати тонкими слайсами. Викласти на деко й залити теплою водою (на рівні картоплі). Поставити у духовку, розігріту до 220 градусів. Картопля має дійти до стану альденте — коли вона готова, але ще досить тверда.

Тим часом слід приготувати заливку. Поставити сковороду на вогонь і додати трохи олії. Подрібнити цибулю порей та висипати у розігріту олію. Змішати вершки, гірчицю, хрін, мелений перець, мускатний горіх і сіль. Влити вершкову суміш у сковороду та перемішати. Щойно вершки почнуть гуснути, забрати з вогню.

Скумбрію очистити від шкіри й кісток, нарізати невеликими шматочками.

Дістати картоплю з духовки та обережно злити частину води у вершкову заливку. Перемішати заливку й вилити її на картоплю. Зверху — скумбрію. За допомогою ложки зробити невеликі ямки у запіканці та вбити яйця. Поставити запіканку у духовку, попередньо зменшивши температуру до 180 градусів. Запікати протягом 20−25 хвилин.

Раніше Григорій Герман поділився з «ФАКТАМИ» рецептом ідеальної буженини.