Книга рецептів

Рецепт королівського сирника з насінням чіа

17:05 — 27 травня 2021 eye 2308

Страви з сиру люблять і дорослі, й діти. Сирники, млинці з сиром, чизкейки, запіканки… А чи кушутували ви коли-небудь королівський сирник? Його рецептом з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка Тетяна Литвинова.

— Цей сирник готується без яєць і цукру, — каже Тетяна Литвинова. — Смачний та корисний сніданок! Корисна їжа може й повинна бути смачною.

Королівський сирник

Сир 9% - 400 г

Курага — 50 г

Насіння чіа — 30 г

Сік — 150 мл

Цедра апельсина — 0,5 шт.

Мигдальна макуха — 50 г

Мигдальні пластівці — 30 г

Апельсин — 1 шт.

М'ята

Насіння чіа залити апельсиновим соком, дати настоятися 6−8 годин. Вийде пудинг.

Збити блендером сир і пропустити через сито. Додати мигдальну макуху та пудинг з насінням чіа, вимішати. Порізати на шматочки курагу і додати у сирну масу.

Рівномірно викласти уформочки сирну масу. Прикрасити зверху мигдальними пластівцями. Щоб мигдаль не згорів, форму необхідно накрити фольгою.

Запікати 25−30 хвилин при температурі 200 °. Після випікання дати охолонути 30 хвилин, гарно викласти на блюдо та прикрасити м'ятою.

Раніше Тетяна Литвинова поділилася з «ФАКТАМИ» рецептом булочок для бургера.

Фото з альбому Тетяни Литвинової