Страви з сиру люблять і дорослі, й діти. Сирники, млинці з сиром, чизкейки, запіканки… А чи кушутували ви коли-небудь королівський сирник? Його рецептом з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка Тетяна Литвинова.
— Цей сирник готується без яєць і цукру, — каже Тетяна Литвинова. — Смачний та корисний сніданок! Корисна їжа може й повинна бути смачною.
Королівський сирник
Сир 9% - 400 г
Курага — 50 г
Насіння чіа — 30 г
Сік — 150 мл
Цедра апельсина — 0,5 шт.
Мигдальна макуха — 50 г
Мигдальні пластівці — 30 г
Апельсин — 1 шт.
М'ята
Насіння чіа залити апельсиновим соком, дати настоятися 6−8 годин. Вийде пудинг.
Збити блендером сир і пропустити через сито. Додати мигдальну макуху та пудинг з насінням чіа, вимішати. Порізати на шматочки курагу і додати у сирну масу.
Рівномірно викласти уформочки сирну масу. Прикрасити зверху мигдальними пластівцями. Щоб мигдаль не згорів, форму необхідно накрити фольгою.
Запікати 25−30 хвилин при температурі 200 °. Після випікання дати охолонути 30 хвилин, гарно викласти на блюдо та прикрасити м'ятою.
Раніше Тетяна Литвинова поділилася з «ФАКТАМИ» рецептом булочок для бургера.
Фото з альбому Тетяни Литвинової