Одеська кухня подобається і місцевим жителям, і туристам. В Одесі розуміються на їжі! І той, хто приїжджає з відпочинку, ще довго згадує смак та аромат південних страв.
Рецептом літнього одеського салату з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка Тетяна Литвинова.
— Інгредієнти салату доступні, і це теж важливо, — каже Тетяна Литвинова. — Думаю, він буде вам до смаку.
Рецепт літнього одеського салату
Інгредієнти:
- помідори — 2 шт. (великі)
- цибуля червона — ½ шт.
- бринза овеча (козяча) — 70 г (можна замінити сиром фета)
Маринад:
- сіль — ½ ч. л.
- цукор — ½ ч. л.
- окріп — 100 г
- сік ½ лимона
Соус «Зелена оливкова олія»:
- кінза, петрушка — по 5 г
- оливкова олія — 20 г
- сіль на смак
Приготування:
Кришимо руками бринзу в тарілку.
Робимо надрізи хрестиком на помідорах і заливаємо окропом. Через хвилину дістаємо помідори та знімаємо з них тонку шкірку.
Нарізаємо півкільцями половинку лука. Додаємо лимонний сік, сіль, цукор та окріп. Залишаємо на кілька хвилин маринуватися.
Беремо в рівних пропорціях кінзу та петрушку і кладемо в чашу блендера. Збиваємо з оливковою олією та сіллю.
Ріжемо помідори часточками. Ложкою викладаємо по колу тарілки соус. Потім викладаємо часточки помідорів. Зливаємо воду від цибулі та викладаємо його на помідори. Додаємо бринзу.
Смачного!
Раніше одеський ресторатор Лібкін поділився рецептом рагу з ранніх овочів, яке назвав «ледачим».
Читайте також: «Одеські правила свекольника»: ресторатор Лібкін поділився рецептом літньої страви
Фото з альбому Тетяни Литвинової