Поїхати на шашлики люблять і дорослі, і діти. Ароматне м'ясо особливо смакує зі свіжими овочами. А ще не обійтися без соусу.
Легким рецептом соусу з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.
— Соус легко приготувати на основі томатної пасти з додаванням спецій та зелені, — каже Елла Іванова.
Соус для шашлику
Інгредієнти:
- 300−350 мл води
- 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю (не повні)
- 1 столова ложка цукру
- 150 г томатної пасти
- сіль
- базилікова сіль або сушений базилік
- 2 гвоздички
- суміш перців
При подачі:
- зелень (на смак)
- часник (на смак)
Приготування:
У сотейнику з'єднуємо пасту, цукор, сіль, базилікову сіль, гвоздику, перець.
Додаємо воду (не всю — залишаємо 100 г для крохмалю). Все добре перемішуємо, варимо кілька хвилин.З'єднуємо крохмаль і воду, розмішуємо і вливаємо до томатної маси. Пробуємо на смак, проварюємо пару хвилин. Охолоджуємо. При подачі я додаю зелень та часник.
— Що б ви побажали читачам «ФАКТІВ»?
— Ритуал приготування шашликів у хорошій компанії — мабуть, найголовніше, за що ми любимо все це. Спілкуйтеся, відпочивайте. Але не забувайте про безпеку — пандемія не закінчилася. Гарного відпочинку!
Читайте також: Кефір плюс газована вода: Ектор Хіменес-Браво поділився «неймовірним рецептом» маринаду для шашлику
Фото в заголовку: https://ua.depositphotos.com/