Книга рецептів

Овочі на мангалі: чудова ідея для пікніка

15:36 — 16 червня 2021 eye 1344

Пікніки на природі люблять практично усі. А ось що приготувати, крім шашлику, завжди актуальне питання. Гарна ідея — порадувати рідних і друзів овочами на грилі. Простим рецептом страви поділилася кулінар Тетяна Литвинова.

— Овочі, приготовані на мангалі, смачні та ароматні, — каже Тетяна Литвинова. — А приготувати їх нескладно.

Овочі на мангалі

Інгредієнти:

Ароматна олія:

Маринад для печериць:

Для артишоків:

Приготування:

Помийте овочі, протріть їх, щоб вони були сухими.

Нагрійте оливкову олію до того моменту, коли вона стане теплою. Додайте часник, розмарин, чебрець — і дайте настоятися.

Артишоки промокніть серветкою і відправте у вугілля, постійно провертаючи.

Потім наріжте овочі — для рівномірного приготування товщина шматочків повинна бути однакова. Перець краще нарізати кружечками, так само наріжте баклажани, цукіні. Овочі збризніть олією, щоб трохи просочилися. Потім посоліть, поперчіть.

Покладіть все на решітку і відправте на мангал.

Тепер процідіть олію, щоб у вас була чиста суміш без трав і часнику, вмочіть у цю олію цукіні і перець. Покладіть на решітку і відправте на мангал.

У печериць відріжте ніжки. Злийте трохи оливкової олії, додайте соєвий соус і часник. Покладіть у цей соус гриби й перекладіть в пакет маринуватися. Щоб швидше промаринувалося, потрясіть пакет. Потім перекладіть на сітку і відправте на мангал.

Коли артишоки охолонуть, треба очистити їх. Полийте оливковою олією і додайте кілька слайсів пармезану.

Смачного!

Раніше Тетяна Литвинова поділилася з «ФАКТАМИ» рецептом літнього одеського салату, який готується легше легкого.

Читайте також: Кефір плюс газована вода: Ектор Хіменес-Браво поділився «неймовірним рецептом» маринаду для шашлику

Фото з альбому Тетяни Литвинової