Відомий одеський ресторатор Сава Лібкін, який раніше порадував фоловерів рецептом приготування рагу з ранніх овочів з кроликом, вирішив додати «прохолоди» в літню кухню, розповівши, як готувати популярну в спекотну погоду окрошку.
Помітивши, що деякі готують це блюдо на основі кефіру, ресторатор додав, що одесити частіше використовують в якості основи кефір, пише «Хліб-сіль». «Такий варіант звичніше для нашого смаку завдяки іншому холодному супу, придуманому нашими південними сусідами — болгарами. Це таратор, чудовий суп з кефіру, свіжих огірків, часнику і зелені. Одесити давно підгледіли цей рецепт у болгар і успішно застосували ідею до окрошки», — зазначив він.
Для приготування чотирьох порцій окрошки знадобиться:
Картоплю, телятину, язик, шинку, редис, огірок і яєчний білок нарізати кубиками 7×7 мм. Зелень помити, просушити і подрібнити в окремій ємності.
Гірчицю, мелений чорний перець, жовтки і лимонний сік розтерти з сіллю до однорідної маси і злегка розвести мінеральною водою. Це буде заправка.
Нарізані продукти помістити в каструлю, додати кефір, мінералку і заправку. Перемішати, додати зелень і відправити у холодильник. Через півгодини страва готова.
Раніше рецептом холодного літнього борщу з квасом поділився переможець «МастерШефу» Євген Клопотенко.
Фото Сави Лібкіна з соціальних мереж.