Книга рецептів

Знижуємо градуси: рецепт літньої окрошки на кефірі від Лібкіна

12:38 — 24 червня 2021 eye 1720

Відомий одеський ресторатор Сава Лібкін, який раніше порадував фоловерів рецептом приготування рагу з ранніх овочів з кроликом, вирішив додати «прохолоди» в літню кухню, розповівши, як готувати популярну в спекотну погоду окрошку.

Помітивши, що деякі готують це блюдо на основі кефіру, ресторатор додав, що одесити частіше використовують в якості основи кефір, пише «Хліб-сіль». «Такий варіант звичніше для нашого смаку завдяки іншому холодному супу, придуманому нашими південними сусідами — болгарами. Це таратор, чудовий суп з кефіру, свіжих огірків, часнику і зелені. Одесити давно підгледіли цей рецепт у болгар і успішно застосували ідею до окрошки», — зазначив він.

Для приготування чотирьох порцій окрошки знадобиться:

Картоплю, телятину, язик, шинку, редис, огірок і яєчний білок нарізати кубиками 7×7 мм. Зелень помити, просушити і подрібнити в окремій ємності.

Гірчицю, мелений чорний перець, жовтки і лимонний сік розтерти з сіллю до однорідної маси і злегка розвести мінеральною водою. Це буде заправка.

Нарізані продукти помістити в каструлю, додати кефір, мінералку і заправку. Перемішати, додати зелень і відправити у холодильник. Через півгодини страва готова.

Раніше рецептом холодного літнього борщу з квасом поділився переможець «МастерШефу» Євген Клопотенко.

Фото Сави Лібкіна з соціальних мереж.