Масове отруєння в двох ресторанах Харкова сталося через недотримання санітарно-гігієнічного режиму. Як повідомила Госпродпотребслужба за підсумками позапланової перевірки, ймовірним джерелом спалаху кишкової інфекції став хворий працівник.
Всього постраждало 90 осіб, в тому числі 19 неповнолітніх. З них госпіталізували 86 осіб, станом на 24 червня в лікарнях залишалося 43 хворих. А за результатами досліджень в організмах 42 хворих знайшли бактерії роду сальмонели.
Під час перевірки на кухні ресторанів виявили порушення гігієнічних вимог до сировини та готових харчових продуктів:
Зараз два ресторани тимчасово закрили. Одному з них видали припис знищити, відкликати або вилучити з обігу харчові продукти, що несуть загрозу здоров'ю і життю людини.
Раніше повідомлялося, що мережа ресторанів в Харкові спочатку оплачувала лікування постраждалих, але потім відмовила в компенсації.