Після відомих кулінарів і рестораторів, які запропонували рецепти перших страв для літа, народний депутат Ірина Геращенко розповіла у соцмережі, як приготувати ситний рибальський суп буйабес.
За словами Геращенко, буйабес, як і борщ, має сотню рецептів. Автентичний включає до сорока інгредієнтів і готується кілька годин. Вона запропонувала «бомбезний рецепт» від друзів.
Інградієнти
кілька сортів риби
креветки
мідії
картопля
томати
сіль
вершки
спеції (прованські трави, шафран)
ПриготуванняСпочатку потрібно розібрати сорти риби, відварити голови і великі кістки, варити півтори години.
Злити трохи бульйону, а залишок збити, перетерти, процідити і з'єднати зі зцідженим бульйоном.
У ньому відварити філе основної риби, креветки, мідії.
Додати до супу томати і спеції.
Окремо зварити картоплю, порізану великими шматками, додавши в неї шафран.
Підсмажити хліб, можна з часником.
Перед подачею додати в тарілки трохи вершків та картоплі.
Налити суп, зверху покласти прямо в тарілку підсмажений хліб.
Нагадаємо, кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом бургера з рибою.
фото https://www.facebook.com/