Відомий кулінар Євген Клопотенко, який раніше розповів, як готувати шашлик на грилі з соусом чімічурі, пропонує змінити найпопулярніший томатно-огірковий літній салат, поєднавши свіжі і запечені овочі.
Інгредієнти
300 г томатів
200 г огірків
30 г насіння гарбуза
2 ст. л. соняшникової олії (нерафінованої)
сіль та перець за смакомПриготування
Розігрійте духовку до 180 градусів. Огірки помийте, поріжте на 2 частини, викладіть на деко, застелене пергаментом, і запікайте протягом 10 хвилин. Дістаньте і дайте охолонути.
Томати поріжте великими шматочками. Викладіть томати у салатник, додайте запечені огірки і насіння гарбуза. Посоліть і поперчіть за смаком та заправте соняшниковою олією.
А раніше Клопотенко здивував українців закликом переходити на «підніжний корм».
Фото @RecipesIevgenKlopotenko