Відомий телеведучий і кулінар Григорій Герман, який пропонував приготувати ідеальний ростбіф, видав в Instagram секретний рецепт хрумких огірочків, які готує його теща Лариса Іванівна і які так люблять його сини.
Вся справа тут — у маринаді, до якого додається кетчуп чилі.
Вам знадобляться:
Маринад
Наливаємо у каструлю води, доводимо до кипіння і заливаємо півпачки четчупу. Туди ж засипаємо цукор, оцет і сіль. Варимо 5 хвилин.
Кінцевий етап
Часник і перець чилі ріжемо крупними дольками. Дістаємо простерелізовані банки. На дно кладемо часник, лавровий листок, духмяний і гострий чорний перець горошком. Вкладаємо огірки і заливаємо їх гарячим маринадом.
Важливо: огірки мають бути цілими, неушкодженими, з «дупками». Їх треба ретельно вимити і замочити на дві години у холодній воді.
Нагадаємо, ресторатор Діма Борисов розповів про швидкі малосольні огірки з кабачками.
Фото з Pixabay