Книга рецептів

Цибуля та трохи вина: Тетяна Мокріді розповіла секрет приготування «супу французьких бідняків»

16:59 — 1 серпня 2021 eye 1079

Директор Школи леді Тетяна Мокріді, яка нещодавно поділилася рецептом французького пирога киш Лорен, пояснила у своєму Instagram, як приготувати французький цибулевий суп.

Ця страва популярно у бідняків з Франції, так як для нього потрібні тільки цибулю і трохи вина. При цьому суп часто подають в кращих ресторанах.

Інгредієнти:

Для подачі:

Приготування:

  1. У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло. Додати цибулю, сіль і цукор. Гасити на повільному вогні, часто помішуючи до золотого кольору 20−25 хвилин.
  2. Посипати цибулю борошном, обсмажити ще 2−3 хвилини.
  3. Влити вино, довести до кипіння, варити на середньому вогні до повного випаровування вина.
  4. Влити бульйон, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму, варити суп 40−50 хвилин. Лук повинен добре розваритися, суп трохи загуснути.
  5. Приготувати грінки: 5−7 хвилин у духовці 180ºС.
  6. Суп розлити по чавунним або керамічним горщиках, покласти тост, присипати сиром, запекти в духовці.

Раніше Мокріді опублікувала рецепт страви, яке врятує при будь-якій спеці.

Фото з Instagram mokridi_tetyana