Суддя «Майстер-Шеф» Ектор Хіменес-Браво запропонував рецепт, як приготувати ідеальне картопляне пюре. Якщо не позбуватися картопляної шкірки, а пустити її в діло, і не пошкодувати вершкового масла, то картопля буде не гарніром, а делікатесом. «Це пюре не залишить байдужим нікого», — обіцяє шеф-кухар.
Ідеальне картопляне пюре
На 0,5 кг картоплі (зі шкіркою) знадобляться:
- 50 г молока;
- 50 г вершків;
- 100 г вершкового масла.
Картоплю очистити, відварити. Поки вариться, шкірку картоплі залити молоком і вершками, нагріти.
Відварену картоплю перетерти через сито, додати в пюре молочно-вершкову масу. Поступово по шматочку додати масло. Пюре повинно бути досить жирним, щоб відставати від стінок посуду.
Картопляну шкірку підсушити в мікрохвильовій печі, прикрасити блюдо отриманими чіпсами.
Нагадаємо, з картоплі можна приготувати ще одне смачне блюдо: овочі, фаршировані томатами і сиром. Для літнього обіду добре підходить і картопляний суп з яйцем.