Книга рецептів

Оригінальний рецепт борщу з запеченими томатами від Алекса Якутова

12:08 — 6 серпня 2021 eye 605

Серед безлічі рецептів борщу є і веганський варіант страви. Київський шеф-кухар Алекс Якутов, учасник шоу «Пекельна кухня», пропонує приготувати борщ, максимально наповнений овочами і зеленню. Рецепт шеф-кухар розповів в інтерв'ю «ФАКТАМ».

Веганський борщ з запеченими томатами

Морква, цибулину і четверту частину кореня селери добре обсмажити без масла, залити водою, варити 1,5−2 години, після цього додати картоплю.

У сотейник залити олію, там обсмажити часник, цибулю, буряк, решту моркви і селери. Посолити, додати цукор, нарізаний перець, подрібнені блендером і протерті через сито помідори, цедру лимона.

Змішати бульйон і зажарку, посолити і поперчити за смаком.

Помідори черрі сбризнути олією, 15 хвилин запікати в духовці при 200 градусах, викласти в тарілку. Зверху додати зелень і налити борщ.

А учасник шоу «МастерШеф» Володимир Лялін поділився своїм рецептом зеленого борщу, головним інгредієнтом якого є щавель.

фото https://ua.depositphotos.com/