Більшість літніх фруктів і ягід, які саме час заготовляти на зиму, містять вітаміни та інші важливі для організму людини речовини. Про найбільш корисні продукти поінформував МОЗ України.
Наголошується на необхідності додавати фрукти та ягоди в щоденний раціон:
1. Абрикоси. Вони багаті бета-каротином — провітаміном А. Позитивно впливають на зір і захищають шкіру від запалення.
2. Чорниця. Засіб для профілактики погіршення зору, захисту судин від атеросклерозу та джерело вітамінів.
3. Ожина. Характеризується протизапальними властивостями. Синій пігмент з групи флавоноїдів позитивно впливає на серцево-судинну систему.
4. Малина. Багата вітамінами, має антиоксидантну та протизапальну дію.
5. Диня. Містить аскорбінову кислоту, альфа-каротин, бета-каротин, флавоноїди, кумарини та фенольні кислоти.
6. Виноград. Має протизапальну дію.
7. Персики та нектарини. Характеризуються антиоксидантною дією.
8. Сливи. Плід покращує когнітивні функції та здоров'я кісток.
Раніше «ФАКТИ» розповідали про три напої, які допоможуть швидко очистити організм.
Фото: https://ua.depositphotos.com