Пироги — це смачно, але возитися з тістом не всі хочуть. Часу йде чимало, а результат не завжди той, на який очікувалося.
Але є вихід! Приготуйте пиріг з лаваша. Ідеєю поділилася кулінар Тетяна Литвинова, яка раніше розповідала, як зробити пікантну закуску з баклажанів по-італійськи.
— Друзі, немає часу і бажання возиться з тістом? Я вас розумію, — каже Тетяна Литвинова. — Приготуйте м'ясний пиріг з лаваша. Легко і смачно!
М'ясний пиріг:
- Лаваш — 3шт;
- Фарш з яловичини — 600 г;
- Цибуля ріпчаста — 300 г;
- Морква — 300 г;
- Сік томатний — 300 г;
- Сіль — 1 ч. л .;
- Перець — 0,5 ч. л .;
- Часник — 2 зубчики;
- Кріп — 40 м
Заливка:
- Йогурт 10% - 300 г;
- Яйця — 2 шт .;
- Сир Моцарелла — 150 г;
- Сир Пармезан — 10 м
Приготування:
- Спочатку потрібно зробити засмажку. Для цього подрібнену цибулю, часник і моркву тушкуємо на оливковій олії з томатним соком.
- А поки підготуємо форму і заливку. Форму необхідно вистелити пергаментом хрест-навхрест і змастити вершковим маслом. А для заливки змішуємо йогурт та яйця. Ще потрібно натерти моцарелу.
- Коли сік із засмажки випарувався, можна додавати яловичину. Дрібно нарізаємо кріп, використовуючи тільки листочки. І змішуємо зелень з готовою м'ясною начинкою.
- Тепер можна формувати пиріг. Для цього листи лаваша викладаємо у форму так само як і пергамент, стежте за тим щоб лаваш не пересихав. І викладаємо половину начинки та натерту моцарелу.
- Обрізки з лаваша обмакуємо у заливці і також викладаємо поверх сиру. І повторюємо: шар м'яса і сиру.
- Загортаємо лаваш і змащуємо заливкою. Зверху затираємо пармезаном і ставимо випікати у духовку на 25−30 хвилин при 180 градусах. Готово!
Раніше Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати смачні в'ялені помідори.
Фото з альбому Тетяни Литвинової.