Телеведучий Руслан Сенічкін, який раніше поділився рецептом кокосово-вівсяних сирників, до 30-річчя Незалежності України розповів про традиційні страви нашої країни. Про це повідомляє УНІАН.
На Полтавщині Сенічкін зазначив галушки з грибами та шкварками, а також потрібку (лівер), мандрики — коржі з тіста та сиру, затірку.
У Дніпропетровській області радить спробувати шпундру — підсмажене м'ясо в буряковому квасі, фаршировані гусячі шийки та печінкові паштети, а на Житомирщині — деруни.
На Слобожанщині, на думку Сенічкіна, треба звернути увагу на товченики — шматочки м'яса або риби, які зварені в бульйоні, з маслом і цибулею. Цікаве блюдо також брюх — свинина, смажена з цибулею та перцем.
У Ніжині хороші закрутки з огірків і кабачкова ікра, а в Сумах — борщ на буряковому квасі. На
Чернігівщині готують смачне м'ясо з картоплею та квашеною капустою.
Нагадаємо, що відомий ресторатор розповів, як за 20 хвилин приготувати смачний борщ.
Фото: ruslan_senichkin