В українській кухні є багато рецептів страв з картоплі. Днями суддя шоу «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати картопляні деруни з м'ясом. А телеведучий Руслан Сенічкін у програмі «Сніданок з 1 + 1» запропонував рецепт оригінальних картопляних рулетів з лаваша.
Картопляні рулети з лаваша
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
Приготування
Для начинки відварити картоплю й зробити з неї пюре, додати підсмажені з цибулею гриби, спеції та зелень. Можна додати нарізані тонко томати або томатний соус.
Для ролів:
►Взяти лаваш (розпаковувати його потрібно перед використанням, щоб він не зламався), викласти начинку і рівномірно розподілити по лавашу.
►Скрутіть лаваш з начинкою рулетиком й розрізати на порційні шматочки.
►Занурити шматочки ролів в яйце та обсмажити на сковороді, якщо страва готується вдома. Якщо приготування відбувається на природі, тоді лаваш можна підсмажити на грилі або не обсмажувати.
►Роли викласти на тарілку й подавати до столу.
Нагадаємо, до Дня Незалежності Сенічкін зробив цікаву добірку про найулюбленіши страви у різних куточках України.