Поки триває сезон яблук, частим гостем на столі може стати яблучний пиріг — один із символів американської культури. Для нього найкраще підходять не дуже солодкі плоди. Секрет правильного яблучного пирога — у швидкому замішуванні пісочного тіста (його не можна місити довго) і великій кількості начинки, повідомляє 2recepta.
Американський яблучний пиріг
Для тесту
- Борошно — 300 г;
- Масло вершкове — 150 г;
- Вода — 50 мл;
- Цукор — 1 ст. л;
- Сіль — 0,5 ч.л.
Для начинки:
- Яблука — 1 кг;
- Цукор — 170 г;
- Масло вершкове — 30 г;
- Крохмаль (краще кукурудзяний) — 3 ст. л;
- Лимонний сік — 1 ст. л;
- Кориця — 1 ч.л.
Тісто найкраще готувати в нежаркому приміщенні. Просіяне борошно змішати з цукром і сіллю, додати нарізане дрібними кубиками масло. Перетерти. Влити в суміш дуже холодну воду, швидко замісити тісто, залишити на годину в холодильнику.
Яблука полити лимонним соком, додати цукор, крохмаль і корицю.
Частина тесту залишити для «сітки» зверху. Решту викласти в форму, на нього — начинку, потім вершкове масло. Зі смужок тіста сформувати «плетінку», посипати цукром. Випікати 50 хвилин при 200 градусах.
Нагадаємо, крім американського яблучного пирога у господинь популярні рецепти швидкого пирога з яблуками, пирога-перевертня з яблуками, смажених пиріжків з яблуками або ягодами.
Фото pixabay.com