Книга рецептів

З салом і яблучним оцтом: суддя «МастерШеф» поділився оригінальним рецептом борщу

11:49 — 21 вересня 2021 eye 1520

В Україні відомі сотні способів приготування борщу, в тому числі недавно з'явилися веганський борщ і борщ, що подається в капусті. А суддя шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський пропонує приготувати борщ на яловичих ребрах з салом і яблучним або сидровим оцтом. Відеорецепт опублікований в Instagram.

Борщ оригінальний з салом і оцтом

На шість літрів борщу знадобляться:

Зварити бульйон з ребер, поки ті не стануть м'якими. Додати спеції, сіль, частину моркви і цибулі. Овочі дрібно порізати соломкою товщиною 1 мм і довжиною 2,5 см.
На олії засмажити моркву, цибулю, селеру, болгарський перець. В окремій посудині обсмажити 10−15 секунд буряк, додати оцет, потім помідори. Тушкувати до стадії аль-денте (буряк м'який, але хрусткий). Окремо відварити картоплю і квасолю. Потовкти сало з часником і цибулею.
У бульйон викласти буряк з помідорами, капусту, товчений з салом і цибулею часник, залишити варитися 15 хвилин. Перед подачею додати картоплю і квасолю, шматок відвареного ребра, зелень.


Нагадаємо, учасник «МастерШеф» Володимир Лялін поділився своїм рецептом зеленого борщу. Також існує рецепт литовського холодного борщу зі сметаною і кефіром.