Книга рецептів

Чудовий маринований перець по-вірменському на зиму: простий і швидкий рецепт

12:33 — 23 вересня 2021 eye 14461

Всім, хто восени займається овочевими заготовками на зиму, стане в нагоді простий рецепт маринованого перцю по-вірменському. Овочі можна консервувати не тільки в складі лечо, а й окремо від помідорів — виключно з оцтом, спеціями та олією. Рецепт наводить 1000 menu.

Маринований перець по-вірменському

На 500 г болгарського перцю знадобиться:

Приготувати маринад. У каструлю додати воду, олію і оцет, всипати спеції, цукор і сіль, довести до кипіння.
Перець почистити всередині, нарізати. Додати в маринад, бланшувати 5 хвилин невеликими порціями.
Зелень помити, часник нарізати, банки простерилізувати. На дно банки викладається кріп і часник (половину), запашний перець, лавровий лист не додається. Укласти перець, зверху на нього — решту кропу і часнику. Залити маринадом до «плечиків» банки. Простерилізувати 15 хвилин на водяній бані (щоб вода доходила до «плечиків»). Закатати банки.

Нагадаємо, з болгарського перцю можна також приготувати овочеву заправку на зиму або ароматну аджику.

Фото https://ua.depositphotos.com/