Книга рецептів

Знаменитий торт Анна Павлова: покроковий рецепт легкого смаколика

13:12 — 23 вересня 2021 eye 4508

Кондитери знають більше 700 варіантів знаменитого торта «Анна Павлова». Є серед рецептів і ті, які можна втілити в життя в домашніх умовах. Головне не пересушити безе, щоб верхівка вже була хрусткою, а серединка залишилася ніжною та м'якою, повідомляє 1000 menu.


Торт «Анна Павлова» з полуницею

Для безе:

Для крему:

Для декору:

Білки відокремити від жовтків, збити в чистій сухій посуді з дрібкою лимонної кислоти, поступово додаючи пудру. Коли піна стане щільною, додайте крохмаль і оцет, перемішайте.
Викласти масу на пергамент. Сформувати коло з бортиками. Боки розрівняти. Випікати в духовці спочатку при 200 градусах до появи скоринки, потім на 100 градусах підсушити 1,5−2 години і залишити в духовці до охолодження.
Вершки охолодити, збити з пудрою, поки не загусне, додати сир. Заповнити кремом основу з безе, прикрасити ягодами і джемом. Зберігати в холодильнику.

Крім полуниці для оформлення торта «Анна Павлова» можна використовувати сезонні ягоди, наприклад, малину, червону і чорну смородину. Також смачним виходить десерт з абрикосами або персиками.

Фото https://ua.depositphotos.com/