Кондитер Ліза Глінська після лимонного пирога приготувала яблука в сирному тісті і рекомендувала цей нескладний рецепт своїм підписникам в Instagram.
«Друзі, ви повинні це спробувати. Це нереально смачно. Яблучний сезон в самому розпалі, настав час яблучних десертів», — написала вона.
Для приготування десерту вам знадобляться:
Начинка:
Для декору використовується цукрова пудра.
Спосіб приготування
З'єднайте борошно, розпушувач і сіль, перемішайте.
Наріжте невеликими кубиками вершкове масло і додайте до борошна. Перемішайте все до стану крихти.
Додайте сир і замісіть тісто.
Зробіть корж товщиною 2 см і огорніть його харчовою плівкою.
Помістіть тісто в холодильник мінімум на 1 годину.
Очистіть яблука від шкірки і насіння, розріжте на 4 частини.
З'єднайте цукор з корицею. Обваляйте в ньому четвертинки і перекладіть в миску.
Посипте стіл борошном і розкачайте ¼ частину тіста, товщиною 0,5 см.
Виріжте склянкою чи формою кола діаметром 8 см. Трохи покатайте тісто качалкою, щоб зробити овал.
Покладіть по центру четвертинку яблука і загорніть в тісто. Повинні вийти «човники». Викладіть їх на деко з пергаментом.
Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці, з конвекцією (обдувом) 18−20 хвилин.
Ще тепле печиво обваляйте в цукровій пудрі. Так пудра перетвориться на тонку смачну скоринку.
Нагадаємо, раніше «ФАКТИ» публікували рецепт знаменитого цвєтаївського пирога з яблуками.