Здоров'я та медицина

Ніяких сосисок і ковбас, а картопля — два рази на тиждень: у школах починають годувати дітей по-новому

6:39 — 27 вересня 2021 eye 1666

Багато дітей не люблять їсти в шкільній їдальні. Макарони чи каша з сосискою або «хлібною» котлетою апетиту не викликають. Зазвичай учні товпляться біля буфету, де купують солодощі, здобу і газовані напої.

Звичайно, це не додає здоров'я. Лікарі б'ють на сполох: майже кожна третя дитина «наїдає» зайву вагу, а підлітки починають частіше хворіти на цукровий діабет другого типу та інші «дорослі» хвороби.

Але, схоже, ситуація зі шкільним харчуванням змінилася на краще: вимоги до раціону учнів переглянули на державному рівні. Їжа повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною для дітей. Що конкретно змінилося? Реформа шкільного харчування передбачає кілька ключових моментів, розповів керівник Асоціації дієтологів України кандидат медичних наук Олег Швець. Ось ці ключові моменти:

Над новим шкільним меню працювали кращі дієтологи, кухарі і технологи України. В результаті школярі отримали смачну і корисну їжу, яка принесе їм задоволення.

Читайте також: Як харчуватися тим, хто хворіє COVID-19, які продукти зміцнюють імунітет: відповідає дієтолог