Книга рецептів

«Правильний» люля-кебаб на мангалі по-вірменському: покроковий рецепт

20:11 — 25 вересня 2021 eye 2514

Люля-кебаб вважається візитівкою кавказької кухні, а дієтологи називають блюдо більш здоровою альтернативою шашлику. Для приготування кебаба використовується виключно м'ясо молодого барана — вирізка, задня частина і м'якоть з ноги. Другою обов'язковою складовою є курдючний жир, що забезпечує соковитість і правильну текстуру кебаба, повідомляє recept2u.

У Вірменії приготування люля-кебабу має ряд особливостей. Для страви по-вірменському береться баранина не меленп на м'ясорубці, а дуже дрібно рубана до стану фаршу. З м'ясної маси з жиром, цибулею і спеціями формуються ковбаски, загортаються в смужки з грудинки і запікаються на шампурах мангалі.

Люля-кебаб по-вірменському

Для ковбасок:

Для соусу:

1. М'ясо, жир, дуже дрібно порубати. Змішати з подрібненим часником, кінзою, цибулею і спеціями. Вимішати. Залишити в холодильнику на 2 доби.
2. Грудинку порізати тонкими смужками довжиною 15 см. З фаршу сформувати ковбаски. Огорнути їх смужками грудинки.
3. Кебаб укласти на решітку, помістити на мангал, перевертати кожні 10 хвилин. Готовність перевірити ножем — люля-кебаб повинен легко протикатися.
4. Для соусу запекти помідори (можна на мангалі, на шампурі). Шкірку зняти, м'якоть дрібно порубати, посолити і поперчити.

Якщо люля-кебаб стане улюбленою стравою, то до нього можна заготовити запас соусу ткемалі з аличі або соусу з базиліком .

А лікарі радять при смаженні кебабу додатково загортати м'ясо у фольгу, щоб блюдо вбирало менше кіптяви від вугілля.

Фото https://ua.depositphotos.com/