Відомо, що панна кота — вишуканий вершковий десерт, який за консистенцією нагадує желе. Як його приготувати, в мережі розповів суддя шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський, який раніше видав секрети готування борщу з салом і яблучним оцтом.
Інгредієнти:
Малинове пюре:
Етапи приготування:
1. Замочуємо желатин (у кожного свій желатин, але граммовка така ж) в мене пластини
2. Наливаємо молоко в сотейник разом з цукром (50г) ваніллю (можна навіть розмарин) Підігріваємо, щоб цукор розчинився, доводимо майже до кипіння.
3. Вводимо желатин в гаряче молоко, розчиняємо, охолоджуємо, переливаємо в іншу ємність (не гарячу) і ставимо в холодильник (краще на ніч або хоча б на 3−5 годин).
4. Робимо малинове пюре: додаємо цукор (30 г) в малину і розминаємо виделкою, після чого перетираємо через сито. Якщо ж ви бажаєте зберігати пюре кілька днів — краще довести його до кипіння.
5. Коли маса вже застигла в холодильнику (як молочне желе), збиваємо вершки.⠀
6. Дістаємо «молочне желе» з холодильника, збиваємо його блендером. Після цього, в кілька етапів вводимо в нього збиті вершки.
7. Розливаємо по формах і ставимо у холодильник на 1 годину (поки не застигне)
8. Коли Панна Кота застигла в формочках, вливаємо зверху малинове пюре і ставимо в холодильник або вже подаємо.
Для додаткової ароматизації можна додавати в молоко квіти бузини, липи і навіть цедру цитрусових, а замість цукру — брати готові ароматні сиропи — щоб додати нові аромати.
Для прикрашання можна використовувати різні ягоди або фрукти: черешня, персик, ківі.
Нагадаємо, власні секрети готування пана котти має і телеведуча Марічка Падалко.