Кулінар Ліза Глинська, яка раніше поділилася рецептом маринованих помідорів, розповіла та показала, як легко приготувати калорійну та смачну вечерю за допомогою пасти Болоньєзе.
«Паста, спагетті Болоньєзе, а може макарони по-флотськи?» — так висловилася Глинська про страву.
Інгредієнти:
- 300 г фаршу (яловичого або телячого)
- 2 зубчики часнику
- 1 цибулина
- 1 морква
- 200 г томатного пюре (без добавок)
- 150 мл червоного сухого вина
- 20 мл рослинного масла
- 20 г вершкового масла
- сіль і чорний перець за смаком
Приготування:
- Нарізати дрібно часник і цибулю.
- Натерти моркву на крупній тертці.
- Обсмажити часник на суміші вершкового та рослинного масел до появи легкого часникового аромату.
- Додати в сковорідку до часнику цибулю та моркву, обсмажити, цибуля повинна стати прозорою.
- Додати фарш і розім'яти його лопаткою. Фарш стане сіруватого кольору.
- Періодично помішувати.
- Посолити та поперчити.
- Залити вином.
- Томити соус на середній температурі — 15 хвилин.
- Додати томатне пюре та перемішати.
- Відварити спагетті в підсоленій киплячій воді.
- Додати один ополоник води, в якій варяться спагетті, до соусу та томити на середньому вогні ще кілька хвилин.
- Доведісті соус до смаку та додати до нього спагетті, перемішати.
- Подавати гарячим.
Нагадаємо, кулінар Тетяна Литвинова поділилася простим рецептом баклажанів по-італійськи, котрі теж подають до вечері.
Фото: скріншот відео