Відомий телеведучий і кулінар Григорій Герман, який здивував рецептом яблучних панкейків на сухій сковороді, розповів, як легко приготувати знаменитий французький пиріг Тарт Татен.
Відеорецепт він опублікував в Instagram.
Вам знадобляться:
- яблука — 8 шт.
- цукор — 200 гр.
- вершкове масло — 80 гр
- кориця — столова ложка
- заморожене тісто (листкове бездріжджове) — 1 упаковка.
Спосіб приготування:
Чистимо від шкірки яблука, вирізаємо серцевину, нарізаємо шматочками.
На сковорідку висипаємо весь цукор, топимо його, знімаємо з плити, додаємо вершкове масло і перемішуємо до однорідності.
Викладаємо зверху яблука і відправляємо до духовки на 20 хвилин при 200 градусах.
Тісто розгортаємо товщиною в півсантиметра.
Вирізаємо коло розміром зі сковорідку.
Дещо охолоджені карамелізовані яблука накриваємо тістом.
Прорізаємо в тісті отвори і знову відправляємо до духовки, поки не спечеться.
Виймаємо пиріг, перевертаємо на тарілку відповідного розміру. Їмо з морозивом, вершками, або ж просто так.
Раніше колега Григорія Германа Валентина Хамайко порадила, як збагатити рецепт яблучного пирога вівсяними пластівцями, а в мережі нагадали спосіб приготування знаменитого «цветаевского пирога».