Книга рецептів

Стейк із гарбуза: «пекельний шеф» поділився незвичайним рецептом

18:08 — 7 жовтня 2021 eye 788

Поки сезон гарбуза у розпалі, відомі шеф-кухарі змагаються, хто винайде найбільш незвичайний рецепт зі смачним овочем. Деякі вже відкрили для себе хапаму — солодкий плов із гарбузом, а шеф «Пекельної кухні» Алекс Якутов пропонує приготувати з гарбуза фальшивий вегетаріанський стейк. Рецепт наводить Новий канал .

Стейк із печеного гарбуза

На 1 кг гарбуза знадобляться:

Для соусу:

250 г гарбуза нарізати скибками. Посолити, обмазати олією, запекти в духовці 10 хвилин на 180 градусах. Обмазати олією, викласти на тарілку разом з сиром страчателлою.

Для соусу обсмажити цибулю і моркву на олії, протушкувати з залишком гарбуза, додати, сіль, часник, спеції і вершки. Коли гарбуз стане м'яким, масу збити в блендері і залити «стейк».

Нагадаємо, з гарбуза виходять смачні крем-супи: на курячому бульйоні, з вершками і імбиром, на кокосовому молоці.

Фото https://ua.depositphotos.com/