З болгарського перцю є багато дуже смачних та простих у приготуванні страв. Переможець шоу «МайстерШеф. Професіонали 2» Євген Грибеник запропонував страву з італійської кухні — солодкий перець у медово-бальзамічному маринаді з розмарином. ⠀
Солодкий перець у медовому соусі
Продукти
• 1 кг солодкого перцю
• 3 ст.л. меду;
• 2 ст.л. оливкової олії;
• 1 ст.л. бальзамічного оцту;
• ½ гілочки розмарину;
• сіль.
⠀
Приготування
⠀
Розігріти духовку до 180 градусів. Цілий перець запікати в духовці 20 хвилин.Дістати перець та дати йому охолонути. Очистити від шкірки, насіння й плодоніжки, нарізати соломкою. Покласти перець в миску, додати сіль та перемішати.
⠀
У сотейнику на середньому вогні нагріти оливкову олію, додати розмарин та мед. Довести до кипіння і зняти з вогню. Додати бальзамічний оцет та добре перемішати. Залити заправкою перець. Маринувати 1−1,5 години.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати на зиму маринований перець по-вірменськи.