Книга рецептів

«Неймовірно ніжний і смачний»: співачка Юлія Савічева поділилася секретом приготування медового мусового торту

12:20 — 15 жовтня 2021 eye 562

Співачка Юлія Савічева показала, як готує до урочистих подій медовий муссовий торт, дуже ніжний і смачний. За основу береться класичний рецепт медовика з вершково-сметанним кремом, після чого Юлія багато часу і сил приділяє декору. Торт покривається медовою дзеркальною глазур'ю, карамелевими фігурками і цукерками в харчовому золоті. Рецепт співачка наводить в Instagram.

Медовий мусовий торт

Для коржів:

Для крему

Для мусу:

Для глазурі:

Спекти максимально тонкі медові коржі. Збити сметанний крем і перемазати. Приготувати мус: нагріти до кипіння молоко і цукор, додати шоколад і желатин, остудити і змішати зі збитими вершками. Коржі зверху залити мусом і залишити на 6−7 годин в холодильнику.

Приготувати глазур. Медово-цукровий сироп з вершками нагріти, вилити в посудину з шоколадом і желатином, збити, розділити на дві частини. Одну пофарбувати в жовтий колір, другу — в червоний. Відстояний торт покрити глазур'ю.

Фігурки для прикрашання готуються з льодяників, загорнутих у папір для випічки. Потрібна форма надається щипцями для випрямлення волосся. Декор покривається золотим кондуріном. Ще один елемент прикрашання — це цукерки або драже, вкриті кондуріном.

Нагадаємо, крім класичних рецептів медовика існують способи приготування швидких медових тортів. А Ліза Глінська пропонує приготувати медовик з малиною і прикрасити його свіжими ягодами.