Книга рецептів

Побалуйте себе солоденьким: рецепт гарбузових цукатів від Лізи Глінської

11:27 — 17 жовтня 2021 eye 921

Серед безлічі рецептів страв із гарбуза є не лише каші і французькі супи-пюре. Кондитер Ліза Глінська вважає, що в гарбузі достатньо солодкого смаку, щоб приготувати з м'якоті цукати. Свій рецепт ведуча кулінарного шоу «МастерШеф» показала в Instagram.

Цукати з гарбуза

На 1 кг гарбуза знадобляться:

Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками 3 на 3 сантиметри. Скласти майбутні цукати у велику каструлю, додати туди спеції і цукор, залити водою, довести до кипіння. Гарбуз у сиропі варити 20−25 хвилин, поки не стане прозорим. Сироп остудити.
Шматочки гарбуза викласти на решітку, сушити в духовці 4−5 годин на слабкому вогні (80 градусів). Зберігати цукати в герметичній посудині.

Нагадаємо, правильно запечений гарбуз із соусом можна подавати як вегетаріанський стейк. А тренер «Зважених и щасливих» Марина Боржемська радить гарбуз тим, у кого є проблеми з роботою шлунково-кишкового тракту.