Книга рецептів

Дивовижний маковий рулет: перевірений рецепт від відомого кулінара

17:06 — 9 листопада 2021 eye 2324

Маковий рулет з чаєм або кавою — що може бути смачніше? Щоправда, треба вміти приготувати його. Для цього важливо скористатися перевіреними рецептами. Тонкостями приготування смаколика з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.

— Цей рулет я готую з віденського тіста, — каже Елла Іванова. — Начиняти рулет можна не лише маком, а й варенням з горіхами.

Маковий рулет

Для опари:

Для тесту:

Для начинки (три варіанти):

1-а начинка

2-я начинка

3-я начинка

Приготування:

У миску додаємо яйця та цукор. Збиваємо до збільшення маси. Додаємо тепле молоко та дріжджі. Потім — розтоплене масло. Перемішуємо, залишаємо за кімнатної температури на 8−10 годин.

Просіюємо борошно. Додаємо сіль, сік половини апельсина, ванільний цукор. Добре вимішуємо тісто (поки воно не перестане липнути до рук).

Залишаємо в теплому місці на годину.

Горіхи (я використовую мигдаль) подрібнюємо з цукром. Мак проварюємо у молоці годину. Постійно помішуємо. Охолоджуємо. Додаємо білок, цукор, 30 г вершкового масла. Подрібнюємо блендером. З цього тіста виходить два великі рулети.

Ділимо тісто на 6 маленьких та 2 великі порції. Розкочуємо маленькі та викладаємо начинку. Дві з маком, дві з горіхом та дві з варенням. Звертаємо. Розкочуємо великі та викладаємо мак та горіхи.

Залишаємо у теплому місці, на 1 годину. Випікаємо за температури 170−180 до готовності. Час залежить від розміру. Смачного!

Раніше Елла Іванова поділилася з читачами «ФАКТІВ» рецептом яблучного печива без цукру.

Читайте також: Бомбічний торт «П'яна вишня» з маком: простий рецепт смачного десерту

Фото з альбому Елли Іванової