Книга рецептів

М'який та ніжний сметанник: рецепт смачного торту за півгодини

9:45 — 22 листопада 2021 eye 61947

Улюблений торт сметанник можна приготувати без духовки. Існують варіанти торта на щільній основі з печива та з ніжним сметанним кремом. Як і інші десерти такого типу, торт не випікається, а залишається в холодильнику на ніч. У результаті сметанник виходить дуже м'яким та з цікавим смаком. Як повідомляє канал Шеф-кухар, процес приготування займає не більше ніж півгодини.

Торт сметанник без випічки

Для крему:

Для основи:

Для крему збити яйця з цукром, додати крохмаль, сметану, сіль. Нагріти, заварити сметанний крем. На останньому етапі вмішати масло і знову добре збити.
Основу приготувати, змішавши розмелене в блендері печиво та масло. Можна додати трохи молока, щоб сформувати корж.
У форму викласти спочатку корж, потім крем, потім зверху другу половину масляно-бісквітної маси. Залишити торт у холодильнику на 5−6 годин.

Нагадаємо, існують і інші рецепти десертів, які не вимагають випічки — наприклад, різнокольоровий чізкейк з фруктами або мусові троянди на основі крему «англез» .